úterý 7. února 2017

Mise: doklouzat se k vodopádu!

Víkendové počasí přímo lákalo k tomu, vydat se na výlet. Proto jsme s mamkou a bráchou dlouho tápali, kam se vydat a nakonec jsme díky fotkám na facebooku přišli na jednoduché řešení! Terčino údolí a zamrzlý vodopád!
Vyrazili jsme v sobotu dopoledne, zaparkovali naše auto u údolí a vyrazili jsme. Bylo nádherné počasí. Svítilo sluníčko a bylo nádherně teplo, no co vám budu povídat prostě klasické JARO!
Jenomže tohle krásné počasí taky zapříčinilo to, že téměř celá cesta k vodopádu a dokonce pak ještě dál byla pokryta ledovkou. To změnilo náš obyčejný výlet v obrovský adrenalin. Tohle dobrodružství mělo své náznaky už na začátku cesty, ovšem na obtížnosti začalo přibývat u Modrého domu.
Spousta lidí (včetně nás) okolo Modrého domu už jen klouzalo. Smích dětí, které si užívali ledovku na cestě, byl slyšet po celém údolí. V očích jejich rodičů jste mohli zahlédnout náznaky hrůz a paniky, kdyby náhodou dítě nestačilo zabrzdit včas a sjelo až do potoka, který protéká podél cesty. Ovšem když jsme dobruslili k vodopádu, tak jsem si myslela, že jsme se najednou ocitli ve fantasy filmu. Vodopád sice nebyl kompletně zamrzlý, ale naopak tam bylo jakési okénko, které tomu dodávalo správnou jiskru na kráse!
Pak už následovala cesta k mostu přes potok. Tímto směrem už jsme nepotkali takové přívaly lidí. Je to škoda, že si lidé jen prohlédli zamrzlý vodopád a pak šli zpátky tou samou cestou. Ochudili se o nádhernou procházku prostředím jako z pohádky.
Přešli jsme přes most a pak hurá nahoru do kopce. Pak už následovala zkratka přes louku k Cukštejnu, kde se mimo jiné také natáčel film a stejnojmenný seriál "Ať žijí rytíři".
A jakmile jsme se pokochali touto krásou tak jsme dokončili náš malý okruh. Cestou zpět do auta jsme se domluvili, že se stavíme v Nových Hradech na kávě a zákusku v naší oblíbené cukrárně zvané Kousek nedaleko Novohradského hradu.
Pokud hledáte nápad na výlet, tak Terčino údolí je jasná volba v každém ročním období!
Mějte se krásně a zase příště u dalšího článku!

Žádné komentáře:

Okomentovat