pondělí 1. srpna 2016

DOVOLENÁ V KARLOVARSKÉM KRAJI

Letošní prázdniny jsme se s mamkou a bráchou rozhodli, že se pojedeme podívat na západ Čech. Já tam nikdy nebyla a tak jsem byla hrozně zvědavá. Měsíc dopředu jsem se dívala na různé turistické zajímavosti, památky a tipy kam na výlety. Měli jsme velmi nabitý plán, ale počasí nás donutilo ho trochu pozměnit.

Pondělí

V pondělí ráno jsme dobalili tašky s oblečením a jídlem, poskládali jsme je do auta a vyrazili jsme na cestu. Cestou jsme poslouchali písničky a audio knihy a pozorovali jsme ubíhající krajinu. Odpoledne jsme dorazili do Nového Drahova, kde jsme byli ubytovaní. Vybalili jsme a šli se projít. Nový Drahov je krásná vesnička.

Úterý

V úterý jsme se jeli podívat do Františkových Lázní. Tam se mi velmi líbilo. Je to krásné město s lázeňskou atmosférou. Prošli jsme si kolonády, ochutnali prameny a dokonce jsme ve zdejších parcích našli houby.

 Středa

Další den byly v plánu dopoledne hrad Loket a odpoledne Karlovy Vary. Bohužel jsme dojeli do Varů a spustil se takový liják, že jsme to vzdali a jeli na ubytování. Ovšem návštěva Lokte stála za to! Je to krásný hrad a jsou tam zajímavě udělané expozice jako například expozice útrpného práva. Poté co jsme si prohlídli hrad a vyšplhali na věž, dali jsme si polévku v restauraci pod hradem, kde nás přivítal kostlivec. Po obědě jsme si šli prohlédnout podhradí.

Čtvrtek

Ve čtvrtek už toho na programu bylo o trochu více. Chtěli jsme zvládnout přírodní rezervaci SOOS, motýlí dům a konečně Karlovy Vary a po nich ještě malinký výšlap na rozhlednu v Krásnu. Také nám vyšlo pěkné počasí, svítilo sluníčko, ale nebylo moc horko, takže ideální podmínky na výlet. SOOS jsme procházeli dopoledne. Připomínalo mi to směsici českého lesa, krajiny na Islandu a měsíční krajiny. Prohlédli jsme si Císařský pramen, který páchl jako zkažená vajíčka. Po dřevěných cestičkách jsme se dostali až do míst kde voda vyvěrá na povrch a jakoby probublává.

V motýlím domě po zaplacení vstupu jsme vyšli do prvního patra a tam na nás čekalo nádherné překvapení. Vešli jsme do místnosti, která byla plná krásných exotických motýlů různých barev. Jediné minus bylo, že kromě motýlů zde bylo i spousta much, které byly velmi otravné.

Karlovy Vary, všemi opěvované lázeňské město. Prosím nezabijte mě, ale atmosféra města se mi prostě nelíbila. Karlovy Vary jsou sami o sobě krásné, domy mají hezké fasády, kolonády jsou také nádherné, ale mě to město, respektive jeho atmosféra byla velmi nesympatická. Ochutnali jsme všechny prameny a konečně jsem také viděla grandhotel Pupp!! 


 Jako třešnička na dortu nám posloužila šroubovitá rozhledna v Krásnu. Ta byla ve třicátých letech postavena z důvodu krize jako "hladová rozhledna".

Pátek

V pátek nás ještě čekaly dvě města. Mariánské Lázně a Cheb. V Mariánských Lázních jsme se nejdříve podívali na zpívající fontánu a poté prošli kolonády a ochutnali další prameny. Zde jsme také ochutnali před námi dělanou lázeňskou oplatku. To byla dobrota! V Mariánských Lázní je také Boheminium park, kde jsou modely českých památek. 


V Chebu jsme zažili naší nejrychlejší prohlídku hradu. Přišli jsme totiž půl hodiny před zavírací dobou. Hradem jsme prolítli a čekal na nás už Špalíček na náměstí, kde se také nachází nejužší ulice v republice.

Sobota

Ráno jsme pobalili věci a vyrazili jsme na dlouhou cestu domů na jih. Cestou jsme se zastavili ještě v Kladrubech u Tachova kde je benediktinský klášter. Ten jsme si prohlídli a ve zdejší restauraci poobědvali a hurá domů. 
Bohužel jsme nestihli všechno, co jsme původně zamýšleli, ale i tak to byla skvělá dovolená. Pokud byste chtěli vyrazit tímto směrem, tak zde jsou ještě malé tipy na další výlety: Lázně a zámek Kynžvart, vesnička Kladská, hrad ve Skalné a jistě spousta dalších zajímavých míst o kterých nemám ani tušení. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat